1
Anime
Naruto the Translator STAFF Pred 3 leti

Production I.G film Shika no Ou prestavlja v leto 2021

Production I.G film Shika no Ou prestavlja v leto 2021

Toei je naznanil, da se premiera anime filma Shika no Ou (Kralj srn) premika v leto 2021. Produkcijska hiša ni podala razloga za premik.

Film bi moral prvotno iziti 18. septembra.

Ando Masashi (načrtovalrc likov v Mononoke Hime, Sen to Chihiro no Kamikakushi, Kimi no Na wa ter režiser animacije za Tokyo Godfathers, Paranoia Agent in Omoide no Marnie) je prevzel režisersko palico skupaj z Miyaji Masayukijem (Xam'd: Lost Memories, Fuse: Memoirs of a Huntress). Ando kot režiser bedi tudi na načrtom likov in animacijo. Kishimoto Taku (Haikyu!!, ERASED, Fruits Basket) drži scenarijsko pero.



Kadokawa je prvotne novele izdala v dveh knjigah septembra 2014 in jih ponatisnila v štirih junija in julija 2017. Prodanih je bilo preko 1,5 milijona izvodov.
 

Zgodba se vrti okoli Vana, poglavarja skupine vojakov, ki se bori proti sovražnemu kraljestvu, ki neusmiljeno zaseda njihova ozemlja. V krvoločni bitki je Van zajet, kot vojnega ujetnika ga odvržejo v rudnik soli. Neke noči rudnik napade krdelo nenavadnih psov in med zaporniki se razširi skrivnostna bolezen. Med napadom Van izkoristi priložnost za pobeg. Med begom sreča mlado dekle. Na drugi strani kraljestva se širijo govorice, da se bolezen širi le med imigranti. Medicinski znanstvenik Hossal tvega življenje za odkritje zdravila. Zdravniki preučujejo tudi očeta in otroka, ki naj bi bolezen prebolela.

Novele so zmagale na nagradah Japonskih knjižnih prodajalcev ter četrtih "Nagradah japonskih novel o medicini" leta 2015.

Uehashijeve novele Moribito in The Beast Player so predhodno že prejele adaptacijo v animeje. Moribito je postal podlaga igrani seriji.

  1. Novice
0 Share