0
Podcasti
Naruto the Translator STAFF Pred 11 meseci

Umiko pokaže srce! 6. epizoda podcasta Gaiden

Umiko pokaže srce! 6. epizoda podcasta Gaiden

Smo sredi vrtoglavega obdobja za slehernega anime ljubitelja v Sloveniji, sredi aprila smo bili namreč priča spektaklu na odru Cankarjevega doma, kjer je magičnost animejskih kompozicij s simfoničnim orgestrom združila ukrajinska zasedba 38 Samurai.

 

Še vedno pod vplivom vroče noči in odmevov violin je animejska srca že vzburjala misel, da se 22. aprila v Kopru odvija anime konvencija Umiko. Letos se je vrnil z razširjenim programom, večjo izbiro stojnic z umetnostnimi izdelki in anime merchom, več obiskovalci kot kadarkoli prej, s katerimi smo lahko delili entuziastične občutke o najnovejši animejih, naužili smo se večjega spektra, japonske in korejske hrane, bubble teaja, dogodek pa so kot vedno popestrili številni cosplayi, ki so se letos zbrali v izjemno velikem številu.

 

Gaiden ekipa se je v novi epizodi usedla s predsednico društva Umiko in glavno organizatorko konvencije Evo Keber in se z njo podali na popotovanje od idejnih zasnov do same izvedbe programa. Komentatorjem je zaupala tudi lastno popotovanje od ljubiteljice japonskih slikosukov do vključitve v obalno društvo in vzpon na čelo koprskih anime veljakov. Nova epizoda je že na našem Youtube kanalu in večjih podcast ponudnikih.

 

 

  1. Novice
0 Share