Kam, kje in kako po SloAnime portalu?

Nahajate se na spletnem portalu, ki ponuja razne informacije, povezave, literaturo in novosti s področij animejev, mang in vsega podobnega. Ker pa portal stremi k stalnim razširitvam, se obiskovalec na začetku znajde v kupu podatkov, ki jih je nemogoče popredalčkati. Zato smo vam sestavili ultimativni spisek pogostih vprašanj. Če česa ne najdete, lahko še zmeraj kontaktirate administracijo ali prebudite zaspančke na forumu.

Pogosta Vprašanja in Odgovori!

V: Na kakšni strani se nahajam?

O: Nahajate se na spletnem portalu ljubiteljev japonske animacije in stripov.

V: Kaj je smisel SloAnime strani?

O: Druženje gledalcev/ljubiteljev s skupnim interesom – gledanje animejev, branje mang in igranje japonskih računalniških iger. Stran in forum ponujata možnost diskusij, objavljanje novosti, posredovanje mnenj in iskanje svežih naslovov za spremljanje.

V: Kdo vodi stran in kdo so njegovi uporabniki?

O: Ustanovitelj in glavni administrator je DjJuvan, pri vodenju pa mu pomagajo še drugi izbranci (v nogi kolofon). Uporabniki so običajni ljudje vseh starosti in iz različnih krajev, njihov glavni interes pa sem že omenil v prejšnji točki.

V: Kje dobim osnovne podatke o tovrstnem področju?

O: Kaj so to animeji, mange, vizualni romani… itd. – si lahko preberete na naši strani (če greste čez gumb “Literatura”, vam prikaže dodaten meni, kjer so ti osnovni pojmi razloženi). Lahko pa obiščete tudi Wikipedijo – “anime” / “manga

V: Kje najdem literaturo za svojo predstavitev/seminarsko/diplomsko?

O: Uporabite lahko literaturo, ki je spisana na naši strani “Literatura“, v večini pa je potrebno iskati med angleškimi viri, saj slovenske literature ni veliko. Na forumu povprašajte za povezave o temi, kateri pišete – saj obstajajo tudi že narejene diplomske/seminarske.

V: Kje si lahko pogledam nekaj naslovov iz tovrstnih področij?

O: Naša stran omogoča predogled prvih epizod le nekaj naslovov animejev s slovenskimi podnapisi. Za kakšne druge naslove vam priporočam obisk foruma, še posebej diskusnega kotička “Priporočaj mi anime“, kjer vam predlagamo naslove glede na vaše želje. Dolpotegnete pa si jih iz tokyotosho.info ali bakabt.com

V: Ali je spletno prenašanje animejev in mang nelegalno?

O: Da. Vendar je v Sloveniji to sivo področje, zaradi česar vas nihče ne bo preganjal. Dokler ne obstaja uradni distributer v naših krajih, se moramo ljubitelji znajti po svoje. Hkrati pa na portalu NE spodbujamo nelegalnih prenosov, saj je objavljanje povezav prepovedano. Zaželjeno je, da po ogledu vsakega naslova pomislite o nakupu originalne izdaje preko tujih spletnih trgovin.

V: Kje lahko komentiram predlagane naslove animejev in mang?

O: Ustvarili smo zelo priročen forum, kjer stalno objavljamo nove in stare naslove različnih animejev in mang, jih komentiramo in spodbujamo k spremljanju tudi ostale člane foruma. Enostavno odsrfate na forum, odprete že ustvarjen topic in s pritiskom na gumb “Odgovori” napišete svoje mnenje.

V: Ali je treba za včlanitev kaj plačati?

O: Popolnoma nič. Včlanitev in možnost sodelovanja/prispevanja je brezplačna. Le ustvariti si morate uporabniški račun preko *tele* povezave in že lahko sodelujete v naši skupnosti!

V: Slišal/prebral sem eno zanimivo informacijo, kako jo lahko delim z ostalimi?

O: Naš portal omogoča prispeveanje novic tudi gostom, tako da lahko kakšne zanimive informacije pošljete preko povezave čisto na vrhu strani “Dodaj novico“. Administrator bo novico dobil v pregled, ocenil primernost, po potrebi popravil in objavil na prvi strani. Prosim, bodite pri pisanju korektni in s čim manj napak.

V: Na strani imate tudi povezave do nekih torrentov slovensko prevedenih animejev, kaj je to?

O: Naša želja je, da predstavimo tovrstno nišo čim več ljudem, zato smo na strani vključili tudi možnost ogleda nekaj animejev s slovenskimi podnapisi. Tovrstni animeji so predvsem namenjeni tistim, ki lažje spremljajo filme/serije s slovenskimi podnapisi. “.torrent je” datoteka, ki v sebi skriva informacije o dotični vsebini.

V: S čim odpreš .torrent in kako prideš do vsebine v njih?

O: Pod spiskom v podstrani Slovenski podnapisi imate zbranih več različnih aplikacij (eno si izberite), s katerimi lahko odprete .torrent in izberete kam boste željeno vsebino dolpotegnili.

Dodajte/pošljite vprašanje!

sloanime@gmail.com