1

Inuo

Master85 - Pred 7 meseci

Pozdravljeni. Po več letih sem spet aktiven na forumu, na prejšnji platformi sem se registriral davnega avgusta 2006. Tokrat sem se registriral, da bi objavil povezavo do animeja, ki je japonsko-kitajska koprodukcija.

 

https://365.rtvslo.si/arhiv/tuji-filmi/174986843

 

Inuo se rodi kot pokveka, zato zgroženi starši vsako ped njegova telesa pokrijejo s tkanino, obraz pa se skriva pod masko. Tomona je radoveden deček s podeželja, ki v nenavadni nesreči izgubi vid.

Nekega dne se njuni poti prekrižata in Inuo prosi Tomono, zdaj slepega potujočega pevca,naj napiše pesem o njegovem življenju. Tomona napiše pesem o njuni usodi, na katero Inuo odpleše izjemno koreografijo, čeprav sploh ni vedel, da zna odlično plesati.

Sčasoma obstranca širita svoj repertoar in postaneta zvezdnika v deželi. Seveda pa slava, primerljiva z rokovskimi zvezdami, ni nekaj, kar bi v srednjeveški Japonski obstalo brez odobravanja oblasti. Proti njima se zarotijo sile kontinuitete, ki bodo s prevarami načele tudi njuno iskreno prijateljstvo.

Originalni naslov: INU-OH
Leto produkcije: 2021
Država: Japonska, Kitajska
Žanr: animirani film
Režija: Masaaki Yuasa
Scenarij: Akiko Nogi po romanu Hidea Furukawe
Glasovi: Avu-chan, Mirai Moriyama, Tasuku Emoto, Kenjirô Tsuda, Yutaka Matsushige

 

Vsebina bo na strani 365.rtvslo dostopna še 29 dni. Sam imam v brskalniku vmesnik, ki mi omogoča prenos na lokalni disk in lahko vsebine gledam, kadar želim.

 

Se beremo

Komentar

0

DjJuvan

Long time no see. Hvala za objavo. Za ta film smo res izvedel dan pred predvajanjem na RTVju in ga pošerali le po družabnih omrežjih.