0
Anime
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

5 neuresničenih anime filmov na Zahodu

5 neuresničenih anime filmov na Zahodu

Igrana serija Cowboy Bebop se bo zares in resnično zgodila, potem ko je bila produkcija med hollywoodsko srenjo podajana kot žogica za ping pong. Serija se bo v bližnji prihodnosti predvajala na Netlfixu. Zamisel za zahodno produkcijo Cowboy Bebopa se je začela pred dobrim desetletjem, ko je bil s famoznim naslovom prvi povezan Keanu Reeves. Po dolgem oklevanju so oboževalci franšize kratkomalo obupali, a enako bi lahko rekli za tako dolgo preloženo Alito pod okriljem Jamesa Camerona. Čas izida je bil zamujen le za 15 let!

Za vsako adaptacijo, ki uzre luč velikih ali malih zaslonov, obstaja prgišče drugih, ki se stiskajo v kotu scenarijske sobe. Poglejmo pet naslovov, ki so se skoraj zgodili v Hollywoodu.

 

5. Hitsuji no Uta (Lament of the Lamb)
Temna zgodba o vampirskih sorojencih je nekoč sanjala o igranem filmu. Povest sledi bratu in sestri, ki ju doleti genetska sprememba, po kateri ju sili neusahljiva žeja po krvi. Kei in Chizuru sta ločena, a ko prvi simptomi splavajo na površje, se najdeta, tako dobesedno kot figurativno, saj Chizuru bratu pomaga zatreti krvoločnost. Možnost igrane verzije je prvi predstavil Tokyopopov Stu Levy davnega leta 2006. Dejal je, da želi scenarij ustvariti v Hollywoodu, najeti japonskega režiserja in nato film posneti v vzhodni Evropi. Ti načrti so kmalu skoprneli in igrana produkcija se je pretvorila v 3D animacijski celovečerec. Režiser vizualne podobe v filmu Final Fantasy: The Spirits Within naj bi režiral 120-minutni ep z naslovom "Ljubezen kot kri", toda s proračunom, ki je obsegal manj kot 6 milijonov dolarjev se mu je kmalu iztekel čas.

 

4. Voltron
Ena izmed najžalostnejših stvari, ki se lahko pripetijo filmskemu projektu - poleg tega, da nikoli ne uzrejo kinematografov - je tožba investitorjev za vložek v film in produkcijo. Deloma se je to zgodilo, ko je skušal 20th Century Foxov New Regency skleniti dogovor o filmu s Toei Animationom in Mark Godon Co. za japonske oboževalce ultra famozni Voltron. V sledečem letu je ameriško podjetje World Events Productions poskusilo tožiti Toei Animation, saj se podjetji nista mogli zediniti, kdo drži pravice za film. Toei je podal izjavo, ki je pojasnila Regencyju WEP-jeva neskladja pri rokovanju s produkcijo. Toda kaže, da je bil World Events v boju vendarle zmagovalec, saj je bil čez tri leta znova povezan s filmov, tokrat v navezi z Atlas Entertainment. Zadnje govorice so se izgubile leta 2016 z Universal Entertainment, s scenarijem naj bi bil povezan David Hayter, ki je pisalo držal za filme X-Men.

 

3. Tiger & Bunny
Stečaj je bil zadnji žebel v krsto za hollywoodski film Tiger & Bunny. Studio Global Road Entertainment je bil eden izmed partnerjev za predlagani film, a je leta 2018 podal predlog za stečaj in pričel prodajati neizdane filme. Podjetje je doseglo dolgove v višini 500 milijonov dolarjev. Če se ga ne loti drugotna benevolenta hollywoodska gospoda, se bojimo, da Kotetsujeva brada nikoli ne bo uzra zahodnih gledalcev.

 

2. Neon Genesis Evangelion
Nekega lepega popoldneva je ADV vložil tožbo zoper Gainax za neuspešno izdajo igranega filma. ADV je skušal Gainax izvabiti na sodišče, da bi pravno razčistil okoliščine igranega filma Evangelion. V začetni fazi tožbe je ADV, ki je držal pravice za igrani film, trdil, da se Gainax ni držal zaveze o začetku produkcije in neprestano odlašal. Sodni spor se je pričel leta 2011, osem let po tem ko so ADV, Gainax in Weta Workshop prvič naznanili načrte na filmskem festivalu v Cannesu. Weta Workshop je izdal koncep za prezahodnašenje zgodbe z liki, ki so bili preimenovani v Raya, Kate Rose in Susan Whitnall.

 

1. Akira
Za filmom se razprostira tisoče let zgodovine, zato pripravite pokovko. Hollywoodska elita Leonardo DiCaprio skuša poslati film, osnovan na Otomo Katsuhirovi znanstveno-fantastični klasiki, v produkcijo že dobro desetletje. Na projekt je bilo vezanih nemalo scenaristov, toda stroški upodobitve uničenja in kaosa so večini primerov previsoki in povezani s številnimi novimi scenariji. Režiser kratkih filmov Ruariri Robinson je bil prvi povezan z režiserskim stolčkom, medtem ko bi pisalo držal Gary Whitta, a to se je kmalu spremenilo, režisersko mesto je prevzel Albert Hughes in scenarijsko Steve Kloves, kmalu zatem je novi režiser postal Jaume Collet-Serra. Collet-Serra je postal tarča kritik s strani oboževalcev, ko je Otomove prvotne like označil za "dolgočasne" ter, da so šibki liki "del japonske kulture". To je bil morda razlog, da je zgodnji scenarij mesto dogajanja prestavil v "Novi Manhattan" in glavna vloga Kanede je bila ponujena Keanuju Reevesu. Leta 2014 se je produkcija že drugič ustavila, prvič je "time out" gumb pritisnil Warner Bros leta 2012. Projekt se je znova prebudil 2015. leta, tokrat je bil s scenarijem povezan Daredevilov Marco Razmirez, produkcija naj bi se začela jeseni 2019, uradna premira bi se tako zgodila 21. maja 2021, toda PRESENEČENJE, tudi tokrat je splaval po vodi. Zadnje govorice, ki prihajajo iz ust režiserja Thora 3 Taike Waititija, so, da bo film vendarle uzrl luč sveta, scenarij napreduje s polno paro, toda sama produkcija filma naj se ne bi začela pred dokončanjem Thora 4.

  1. Novice
0 Share