0
Manga
Naruto the Translator STAFF Pred 9 meseci

Fullmetal Alchemist manga sedaj na voljo v slovenščini!

Fullmetal Alchemist manga sedaj na voljo v slovenščini!

Na lokalnem prostoru se je za ljubitelje animejev in mang odprla nova avenija za uživanje našega najljubšega bralnega čtiva. Več kot desetletje znana kot ena najvplivnejših in priljubljenih mang na svetu Fullmetal Alchemist je končno dobila prevod tudi v slovenščino.

 

Prva knjiga alkimistične zgodbe se je pred nekaj dnevi prikazala na spletni strani založbe Graffit. Slovenski založnik za stripe je v sodelovanju z japonskim založnikom na pleča prevzel prevod prve mange v slovenščino.

 

Premierna knjiga priljubljene mange pomeni, da se lahko tako ustaljeni ljubitelji mang kot novinci lahko seznanijo s fantastičnimi pustolovščinami bratov Elric v domačem jeziku. Fullmetal Alchemist sledi zgodbi bratov Edwarda in Alphonsa Elrica, ki se skušata z alkimijo dokopati do Kamna modrosti, skrivnostnega artefakta, ki naj bi zmogel povrniti njuno telo v prvotno stanje. Njuno potovanje ju popelje skozi razgibane situacije, ki raziskujejo teme morale, žrtvovanja in posledic preizkušanja pravil narave.

 

Slovenski ljubitelji so prvi prevod mange pričakovali desetletja in za prvi naslov bi težko izbrali boljšega kandidata. Založnik je najavil tudi, da namerava nadaljnje knjige izdajati vsaka dva meseca.

 

Dejstvo, da je Fullmetal Alchemist sedaj na voljo tudi v slovenščini je pokazatelj neprestane rasti priljubljenosti tega japonskega medija na našem prostoru ter njegovega kulturnega pomena. V koledarje si torej ne pozabite začrtati novih izdaj Fullmetal Alchemista vsak drugi mesec, prva knjiga pa je že na voljo na založnikovi uradni spletni strani.

  1. Novice
2 Share
0

DjJuvan

Glede na podatek spletne strani Mladinske knjige, naj bi bil fizično prisoten tudi v Tolminu in v ljubljanski Aleji-Šiška.

0

WWolla

Zgleda, da zdej kaže še na več prostorih.