0
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 1 letom

Kam greste na počitnice? Tukaj je 10 japonskih počitniških krajev z najlepšim vremenom

Kam greste na počitnice? Tukaj je 10 japonskih počitniških krajev z najlepšim vremenom

Na svoj spisek krajev, ki jih želite obiskati, lahko dodate eno jezero in devet plaž!

 

Japonska morda v tujini ni najbolj poznana po peščenih plažah s kristalno čistim morjem - razen tropskega paradiža Okinawe, seveda - toda če napnete oči, lahko najdete številna čudovita plavalna mesta. Ravno pravi čas, ko se vsi potimo, je japonsko ministrstvo za okolje izdalo seznam počitniških krajev na Japonskem, ki imajo najboljšo kvaliteto vode. Nihče si ne želi plavati v motnih, onesnaženih globinah, kajne?

 

Od 756 preizkušenih mest, je ministrstvo izbralo najboljših deset, ki se razprostirajo po vsej Japonski. Izbrane pa niso bile le plaže temveč tudi jezero. Tazawa v severni prefekturi Akita je edino jezero, ki se bohoti na seznamu, toda njeno svetlo modra, brezmadežno čista voda, ji je pravično prislužila mesto med izjemnimi mesti za plavanje. Da ne omenjamo njegovo prelepo okolico, kjer si lahko brez dvoma razbistrite misli. Ko greste na Japonsko, ga ne smete spregledati.

 

 

Ko govorimo o plažah na Japonskem, seveda ne gre izpustiti prefekture Okinawa, čigar obala je znana po svetlo modremu morju in belih peščenih plažah. Dva kraja sta se uspela prebiti na seznam: Plaža Ikei na otoku Ikei, ki leži vzhodno od Okinawe in plaža Zanpa na zahodni obali glavnega otoka.

 

▼ Ikei

 

Najbolj presnetljivo je, da so se na seznamu pojavile kar štiri od šestih plaž v mestu Numazu ob Shizuoki. Numazu je znano kot obalno in pristaniško mesto, zato ni ravno presenetljivo, da se bodo nekatere plaže znašle na seznamu, toda s tolikšnim številom se jim delnice zagotovo obračajo v nebo. Prva je La La La Sun Beach na južni strani rtiča, kjer lahko na jasen dan vidite do gore Fuji. Gre za relativno novo umetno plažo in je pravo mesto za obisk z družino, saj je nabrežje zelo široko in plitvo ter ohranja valove umirjene. Ne pozabite na lova za školjkami!

La La La Sun Beach

 

Druga mesta v Numazu vključujejo Senbonhamo, ki leži v centru mesta, Togo, ki sedi le nekaj kilometrov od Senbonhame in Ose, najjužnejše kopno zaliva. Prikazan je na sliki spodaj in tako kot na La La Laju lahko v jasnem vremenu dobro vidite Fuji, poleg tega pa je priljubljeno mesto za potapljače.

Ose Beach in Japan

 

Nepresenetljivo se Tokio na seznamu pojavi trikrat. Na žalost gre za oddaljene otoke, ki so del mesta le uradno: Kobohama je plaža na Oshimi (kjer mimogrede najdete tudi puščavo). Drugi dve "tokijski plaži" sta Honson-Maehama na otoku Niijima in Okubohama na Miyake, obe ležita še južneje od Oshime.

 

▼ Okubohama

 

Na žalost nobena druga dostopnejša plaža v Tokiu, kot je Odaiba, ni znana po kvaliteti vode, zato se niso uvrstile na seznam. Ne glede na to se nekatere plaže definitvno splača obiskati; dober primer je Zushi. Torej ko obiščete japonsko prestolnico z zelo omejenim časom, ne obupujte, saj je užitek v oceanu le nekaj korakov stran.

  1. Novice
0 Share