0
Anime
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

Matsumoto Leiji v Italiji pristal v bolnišnici

Matsumoto Leiji v Italiji pristal v bolnišnici

Spletna stran časopisa Asahi Shimbun je po poročanju italijanskih medijev objavila, da je avtor in ustvarjalec mang Matsumoto Leiji hospitaliziran v italijanskem Torinu, po tem se je zgrudil. Asahi Shimbun poroča, da je šlo po največji verjetnosti za srčni infarkt, a trenutno ni v kritičnem stanju. Sodeč po italijanskih medijih je Matsumoto pričel na dogodku govoriti neartikulirano, osebje ga je odpeljalo nazaj v hotel, od koder so ga nato z nujno službo odpeljali v bolnišnico.

Novico je potrdila tudi medijska agencija Kyodo. Matsumoto Leijijevo kulturno združenje, organizacija ki gosti Matsumota v Italiji je poročala, da je Matsumoto prejel zdravstveni pregled in njegovo stanje ostaja nejasno.

Matsumoto se je v Torinu udeležil dogodkov, ki so proslavljali 40. obletnico animeja Captain Harlock na italijanski televiziji. Po besedah združenja, naj bi Matsumoto dellil podpise na petkovem dogodku v kinu Massimo, a se je moral po le nekaj podpisih vrniti v hotel.

Matsumoto se je rodil leta 1938 in pričel delo avtorja mange 1953-ga z Michibachi no Bouken, ko je še vedno obiskoval srednjo šolo. Njegova najznamenitejša dela so Space Pirate Captain Harlock, Galaxy Express 999 in Queen Emeraldas, po katerih so posneli tudi več anime in igranih adaptacij. Sodeloval je tudi v mangi za Space Battleship Yamato. Pri albumu Discovery skupine Daft Punk je nadziral animacijo spota. Videi so bili kasneje povezani v film INTERSTELLA 5555. Njegova dela so vplivala na več generacij avtorjev po vsem svetu.

Leta 2001 so Matsumota nagradili z "Medaljo z vijoličnim trakom", 2010. leta pa so ga sprejeli v "Red svete zakladnice, zlatih žarkov z rozeto". Leta 2012 je s strani francoske vlade prejel Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres (viteški red umetnosti in črk).

  1. Novice
0 Share