0
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 1 letom

Mesto krompirja na Hokkaidu postavi Guinnessov record za največji kroket

Mesto krompirja na Hokkaidu postavi Guinnessov record za največji kroket

Hokkaido je znan po veliko stvareh, slastni morski hrani in Zimskemu festivalu v Sapporu, toda ste vedeli, da v najsevernejši prefekturi pridelajo največ krompirja v državi? Mestece na jugu Hokkaida Assubu je ogromno pridelovalno območje krompirjeve sorte majska kraljica, sedaj pa je postalo slavno po novem dejstvu: postavili so Guinessov rekord v največjem kroketu v zgodovini.

 

▼ Reportaža o izdelavi največjega kroketa

 

Mesto je sicer znano po letnem dogodku pečenja velikih kroketov že od leta 2004, toda letos so se odločili postaviti svetovni rekord. 23. julija so pred mestno hišo in oblačnim nebom sestavili pečen krompirjev cmok z uporabo trimetrskega rešeta. Zanj so porabili 250 kilogramov majske kraljice, mlete govedine in čebule, jih združili v zmes in jo z žerjavom spustili v 1100 litrov olja pri 170 stopinjah celzija.

 

 

Kroket je imel lepo zlato skorjo in rahlo sladek okus, po katerih je znana lokalna sorta krompirja. Kroket tako ni bil le Guinnessov, temveč tudi prava uspešnica med domačini.

 

▼ Pogled na del kroketa, ki so ga obiskovalci lahko užili ob glasbeni spremljavi zasedbe Avataro Sentai Donbrothers.

 

Assubujev kroket je tehtal 279 kilogramov in nahranil 1500 ljudi. Za primerjavo, prejšnji rekord je bil postavljen na Nizozemskem, kjer je rekorder tehtal 225,8 kilogramov.

  1. Novice
0 Share