1
Anime
Naruto the Translator STAFF Pred 1 letom

Šest presenetljivih animejev poletne sezone

Šest presenetljivih animejev poletne sezone

Po ogledu 30 prvih epizod novih poletnih animejev vam predstavljamo šest presenetljivih naslovov, ki vam ne bodo le krajšali čas, temveč si boste po končani epizodi želeli še več. Poletna sezona 2022 vključuje precejšnje število nadaljevanj, med njimi Made in Abyss: Retsujitsu no Ougonkyou in Overlord IV, a zanimalo nas je predvsem, kaj ponujajo povsem nove serije, ki so izšle v začetku meseca. Tukaj je šest naslovov, za katere mislimo, da v sebi nosijo nekaj posebnega. Vabimo vas na potovanje našega "poletnega 6. čuta".

 

Isekai Ojisan

Na kratko znan kot "Iseoji" je osnovan po mangi Shindeiru Hotonda (umetniško ime, ki pomeni "skoraj mrtev"). Zgodba se vrti okoli strica študenta Takaoka Takafumija, ki leži v komi že 17 let, a v resnici ves čas biva v drugem svetu. Čeprav obstaja vrsta isekai naslovov, Iseoji raziskuje motiv vrnitve iz takšnega sveta. Na primer, v animeju smo deležni obilice črnega humorja, ko se skuša stric ponovno vključiti v moderno družbo.

 

Kami Kuzu☆Idol

Idol Mogami Asahi umre, a se še vedno potika med živimi, saj je izredno navezana na svoje delo. Niyodo Yuuyo, ki je prav tako idol, v svetu zabavišča žene le denar. Po zanimivem toku dogodkov Asahi zavzame njegovo telo med nastopi. Poleg zanimive predpostavke nas je v anime potegnilo tudi, da Asahi glas posoja priljubljena seiyuu Toyama Nao. Znana je po tem, da vedno opravi izredno delo, še posebej z zelo energičnimi liki, kar jih naredi prikupne in se jim težko upremo.

 

Soredemo Ayumu wa Yosetekuru

Ponavadi so zgodbe o shogiju osredotočene na vznemirjenje zmage in porazov. Toda ta anime se vrti okoli Ayumu in Urushija, edina člana shogi kluba na njihovi srednji šoli ter Ayumujin trud, da premaga Urushija, saj si želi, da bi jih izpovedal svoja čustva. V ospredju je seveda tudi precej strategij iz igre. Prva epizoda nas dodobra spominja na priljubljeni anime Karakai Jouzu no Takagi-san, saj vsebuje nemalo prijetnih mladinskih trenutkov.

 

Bucchigire!

Shinsengumi, zgodovinske vojaške sile, ki so delovale med 1863 in 1869 in varovale Tokugawin shogunat pred cesarjevimi silami, ki so želele na oblast znova postaviti cesarja, se pogosto pojavljajo kot motiv v animejih. V tokratni različici vsi člani, razen Todo Heisukeja, umrejo. Da bi prikril resnico, zadnji član vključi nove nabornike kot njihovo zamenjavo. Anime zagotovo obrne zgodovino na glavo, a sprememba je zelo zanimiva. Like je načrtoval Take Hiroyuki (Shaman King) in se zagotovo počutil kot riba v vodi, saj je ta umetnostni slog upodabljal na stranehi Shonen Jumpa v poznih 90-ih.

 

Yofukashi no Uta

Animeji, ki tok zgodbe nežno pretopijo v zaključno pesem, so po naših izkušnjah več ali manj dober kandidat za mojstrovino - še posebej tisti, ki pričnejo s pesmijo ob vrhuncu epizode, s čimer si jih zapomnimo za daljši čas. Najboljši primer tega prijema izmed novih naslovov je serija o nespečniku, ki sreča čudovito vampirko ter jo mora osvojiti, če želi tudi sam postati eden izmed njih. Prva epizoda nas je izredno navdušila.

 

Lycoris Recoil

Liki so prikupni ter narisani s čistimi in preprostimi linijami. Včasih se spozabimo in namesto zgodbe spremljamo slog likov in animacije. Serija je režiserski prvenec Adachi Shinga, ki ga morda poznate kot načrtovalca likov za Sword Art Online. V animeju o kavarni, ki nudi kavo po običajni ceni in ob strani tudi reševanje sveta z vojaško izurjenimi najstnicami ima velik potencial.

  1. Novice
1 Share
0

DjJuvan

Zadnja dva naslova sem sicer že dal na watchlisto... ampak mi je mukotrpno en teden čakat na nove epizode. Tak da čakam, da se odvrtijo ^^