0
Anime
Naruto the Translator STAFF Pred 2 letoma

Shinkai Makoto na AnimeJapan poda svoje mnenje o prihajajočem filmu

Shinkai Makoto na AnimeJapan poda svoje mnenje o prihajajočem filmu

Shinkai Makotov najnovejši film Suzume no Tojimari (Suzumejina zaklenjena vrata) se je slavnostno predstavil na letošnji konvenciji AnimeJapan. Stojnica ComixWave Films je predstavlila resnično upodobitev glavnega vizuala, na čelu katerega so bila zaklenjena vrata.

Suzume no Tojimari door panel

Na stojnici smo lahko prebrali tudi osebno sporočilo režiserja Shinkaija:
"Pretekli dve leti se je zdelo, kot da s Suzume potujem v daljni svet. Osebje je trdo delalo, da zagotovi njen prihod ter se bo lahko predstavila pred mnogimi gledalci. Upam, da se veselite premiere."

Načrtovalec likov Tanaka Masayoshi, režiser animacije Tsuchiya Kenichi in Tanji Takumi so prav tako na stojnici pustili svoja sporočila. Tanaka je komentiral, da se veseli predstavitve likov. Tsuchiya je dejal, da so vsi delali zelo natančno, da bi iz Shinkaijevih načrtov povzeli prave emocije, Tanji pa je dodal, da film predstavlja "nov korak naprej".

 

Stojnica Toho Animationa je vrtela kratek napovednik celovečerca.

Suzume no Tojimari Toho Animation panel

Shinkai opisuje Suzume no Tojimari kot moderno pustolovščino, akcijski film in zgodbo o potovanju. Zgodba sledi Suzume, 17-letnemu dekletu iz mirnega mesta v Kyuushuuju, ko nenadoma sreča fanta, ki išče vrata. Vrata najdeta v ruševinah na gori in Suzume jih odpre. Kmalu se po Japonski prične odpirati še več vrat, ki z druge strani prinašajo katastrofo. Film predstavlja Suzumejino osvoboditev in rast, ko zapira vrata, ki povzročajo uničenje.

 

Shinkai pravi, da so tri pomembne točke filma, da nas film pelje na popotovanje po Japonski, zgodba govori o "zapiranju vrat" namesto odpiranju in je pravi razlog za obisk kina. Razložil je, da zapiranje vrat lahko jemljemo kot dokončanje pomembnega opravila ali osebno spravo.

 

Shinkai je režiser filma in scenarist. Tanaka Masayoshi (Kimi no Na wa., Tenki no Ko) načrtuje like. Tsuchiya Kenichi (Kimi no Na wa., Kotonoha no Niwa) je režiser animacije. Tanji Takumi (Hoshi wo ou kodomo) je prevzel mesto direktorja vizuala. Za produkcijo skrbita CoMix Wave Films in Story Inc., v kinematografe pa ga bo distributiral TOHO.

 

  1. Novice
0 Share