1
Lifestyle
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

Starodobni vlak in turistično-informativni center se poleti iz Shibuye seli v Akito

Starodobni vlak in turistično-informativni center se poleti iz Shibuye seli v Akito

Ikoničen zeleni vlak, ki stoji pred Hachikovim kipom na postaji Shibuya bo našel nov dom.

 

Če ste kdaj obiskali shibuysko postajo v Tokiu, ste nemara videli tudi zeleni vlak, ki stoji pred vhodom v postajo, nasproti kipa zvestega psa Hachika. Postal je prava atakcija, saj izstopa od modernih poslopij in neonskih luči kot starodobni spomin na železniška vozila, ki so jih uporabljali v Tokiu med leti 1954 in 1986.

 

 

"Aogaeru" (Zelena žaba) kot ga ljubkovalno kličejo, je trenutno sedež turistično informativnega centra Shibuyskega potovalnega zavoda, toda letošnjega junija bo našel nov dom in prevzel novo vlogo v mestu Odate, ki leži v prefekturi Akita, od koder izhaja pasma Hachika. Postavljen bo pred postajo Odate ob obiskovalnem centru akiških psov in odaškem kipu Hachika ter bo služil kot simbol toplega razmerja med mestoma.

Namesto turističnega centra bo Aogaeru prevzel vlogo mini muzeja zgodovine Shibuye in Odateja, vanj bodo namestili tudi sedeže za utrujene obsikovalce. Mesti upata, da bo namestitev zelenega vlaka utrdila povezavo med "Hachikovima rodnima mestoma" in pomagala povišati turizem v obeh območjih.

 

 

Oldtajmer bodo nedvoma pogrešali, toda kaj kmalu bo v Shibuyi zrasel nov Pokemon center in megatrgovina ter prva trgovina namenjena Nintendu, kot tudi nov opazovalni stop v nebotičniku in orjaška veleblagovnica.

  1. Novice
0 Share