0
Manga
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

Ubukata Toujeva novela Bye-Bye, Earth januarja prejme mango

Ubukata Toujeva novela Bye-Bye, Earth januarja prejme mango

Uradni Twitter račun Ubukata Summita je v soboto naznanil, da bo Ubukatova novela Bye-Bye, Earth prejela adaptacijo v obliki mange, ki bo izšla v marčevi izdaji Shonengahoshove revije Monthly Young King 30. januarja. Mango riše Asahi Ryuu in prvo poglavje bo štelo 58 strani.

Zgodba je postavljena na Zemljo, kjer ljudje prevzamejo obliko živali. Bell je edino dekle na planetu brez karaksteristik živali. Odpravi se na potovanje, saj želi odkriti, ali na Zemlji obstajajo druga njej podobna bitja. Bell vihti meč in se med potovanjem zaplete v boj med mesti in zunanjim svetom.

Ubukatova fantazijska novela je prvič izšla decembra 2000 v dveh delih s komplementarno ilustracijo Amano Yoshitake. Delo je nato prejelo štiridelno izdajo med letoma 2007 in 2008 z ilustracijami Kim Hyung-Taeja.

Ubukatove novele Mardock Scramble so bile inspiracija za anime film in mango. Napisal je tudi več scenarijev za animeje Ghost in the Shell Arise, Heroic Age, Fafner, Psycho-Pass 2 in Human Lost. Wit Studio in Ubukata sta decembra 2018 razkrila projekt Moonrise.

Ubukatovo prvo delo Kuroi Kisetsu je leta 1996 osvojilo nagrado Sneaker Taisho Gold Prize. Mardock Scramble je leta 2003 zmagal na nagradah Nihon SF Taisho. Njegova zgodovinska novela Universe Reveald je leta 2009 osvojila nagrado Bookselers, nagrado Yoshikawa Eiji za nove avtorje ter nagrado Naoki.

  1. Novice
0 Share