0
Anime
Naruto the Translator STAFF Pred 4 leti

V studiu Passione se pripravlja nov anime Higurashi

V studiu Passione se pripravlja nov anime Higurashi

07th Expansion in Kadokawa sta naznanila, da bo Higurashi no Naku Koro ni prejel nov anime. Projekt je prejel tudi prvi napovednik.

 

 

V produkcijo sta vključena Ryukishi07 in 07th Expansion, like bo načrtoval Watanabe Akio (anime serija Monogatari), za animacijo bo poskrbel studio Passione (Citrus, Rokka: Braves of the Six Flowers, High School DxD Hero).

Anime je odprl tudi spletno stran in Twitter račun.

Prva sezona animeja Higurashi no Naku Koro ni je štela 26 epizod in se predvajala v letu 2006, druga sezona z naslovom Higurashi no Naku Koro Ni Kai je sledila naslednje leto. Geneon Entertainment Inc. je anime izdal na DVD-jih. Pred dobrimi tremi leti ju je na Blu-ray ploščke prenesel Sentai Filmworks.

07th Expansion je prvo poglavje vizualne novele izdal leta 2002 na Comiketu. Zgodba se vrti okoli umorov, ko se zgodijo med letnim festivalom v mirni podeželjski vasi. Ryukishi07 in 07th Expansion sta v zahvalo oboževalcem franšize leta 2014 izdala Higurashi no Naku Koro ni Hou (Kanji Hou izhaja iz besede Hounou, ki pomeni odločenost oz. zvestobo).

Igra je postala inspiracija za več anime projektov, dva igrana filma ter mange različnih avtorjev. Lanskega julija so po zgodbi priredili tudi odrsko igro.

  1. Novice
0 Share